Vier leuke thema’s voor een bedrijfsfeest

Wellicht heb jij al eens een bedrijfsfeest meegemaakt. Als eigenaar van een bedrijf is het verstandig om zo nu en dan een bedrijfsfeest te organiseren. Uit onderzoek blijkt immers dat 75% van de werknemers van mening is dat een bedrijfsfeest bijdraagt aan een verbetering van de werkprestatie. Het feest hoeft niet enkel plaats te vinden op de momenten dat het bedrijf een bepaald aantal jaar bestaat. Een bedrijfsfeest kan ook een mooi moment zijn om de werknemers in het zonnetje te zetten. 

Indien er een bedrijfsfeest wordt georganiseerd, kun je nog meer beleving creëren door een themafeest te geven. Maar welk thema is geschikt voor een bedrijfsfeest? Om jou op weg te helpen bij het organiseren van een onvergetelijk themafeest met alle werknemers, heb ik in dit artikel de vijf leukste thema’s op een rij gezet.

The 20’s

Zin om alle mooie herinneringen weer naar boven te halen? The Great Gatsby en Peaky Blinders komen weer tot leven tijdens het Roaring Twenties-bedrijfsfeest. Vraag alle gasten om zich volledig in stijl te kleden, waarbij zij bij de ingang hun outfit compleet kunnen maken met strikjes, bretels, veren en parelkettingen.

Ik ga op reis en neem mee…

Indien het bedrijfsfeest wordt georganiseerd in verband met een jubileum, is het uiteraard raadzaam om de reis van het bedrijf centraal te stellen. De vooruitgang van het succesvolle bedrijf mag immers met trots laten zien worden. Om de reis ook op een andere manier terug te laten komen, kun je de werknemers vragen alleen een bepaald werelddeel uit te drukken. Zo zal de ene gast het feest een Oostenrijkse touch geven, terwijl de andere gast zich in een Spaanse jurk heeft gehesen.

Kermis

Als kind was niets leuker dan de kermis. Lekker op pad met vrienden en vriendinnen, bij de kraampjes het ongezondste snoep kopen en vervolgens het geld spenderen aan spellen of het spookhuis. Laat de gasten zich kleurrijk kleden en tover het pand om in een kermis locatie. Iedereen zal de vreugde van toen herbeleven.

Après Ski

De feestelijke sfeer mag zeker niet missen gedurende het bedrijfsfeest. De sfeer zul jij absoluut creëren als jij ‘après ski’ als thema kiest. Er bestaat simpelweg niets leukers dan après ski. Laat de gasten hun – wellicht nooit ervaren – skivakantie beleven door de welbekende après ski-nummers te draaien en het pand om te toveren tot après ski-bar. Twijfel jij welke muziek geschikt is gedurende de avond. Een dj inhuren kan de oplossing zijn!