Halloween, de tijd van het jaar waar iedereen begint met het maken van kostuums en enge decoraties. Het kan natuurlijk erg lastig zijn om een keuze te maken. Alle inspiratie die je nodig hebt, vind je hier.

Kostuums voor kinderen

Kinderen dragen natuurlijk het liefste de kleding van hun idolen en meestal is dit iets wat ze gezien hebben op tv of op het internet of misschien in een film. Daarom zijn een aantal ideeën voor kinderkostuums om als een superheld te gaan. Bijvoorbeeld als spiderman, iron man, thor of een van de andere avengers. Je kunt het zo gek niet bedenken of de kostuums zijn beschikbaar. Als je met je  kinderen liever zelf een kostuum zou maken en bedenken zou je waarschijnlijk beter voor meer traditionele kostuums kunnen gaan. Meer traditionele kostuums zijn bijvoorbeeld een vampier, zombie of een weerwolf. Hiervan zijn altijd veel voorbeelden te vinden. Een ander makkelijk voorbeeld om snel zelf te doen is een mummy. Met een rol verband of wc papier kun je al de perfecte mummy maken. Als je nog een paar halloween accessoires toe wilt voegen kan dit natuurlijk ook nog.

Volwassenen kostuums

Sommige kostuums zijn meer geschikt voor volwassenen. Zoals de kostuums die een betekenis hebben of de kostuums van een bekend persoon of politicus. Kinderen zullen dit niet begrijpen, maar het is perfect voor volwassenen. Ook een perfect kostuum voor volwassenen is oktoberfest kleding. De kostuums voor oktoberfest zijn al vanaf een laag budget beschikbaar. Deze kostuums zijn ook perfect voor andere gelegenheden. Als je op het laatste moment nog snel een kostuum nodig hebt, is dit altijd een handige keuze. Oktoberfest kleding is natuurlijk wel puur voor volwassenen aangezien het een bier feest blijft. Verder heb je nog de kostuums die simpelweg te eng zijn voor kinderen zoals figuren uit bekende horrorfilms. Freddy krueger of dracula en misschien zelfs Hannibal lecter. Ook gotische kleding is waarschijnlijk beter geschikt voor volwassenen.

Overig halloween Kostuums

Er zijn nog heel veel meer opties voor halloween kostuums. Je zou natuurlijk kunnen proberen om als superschurk te gaan als je kinderen als superhelden gaan. Bijvoorbeeld harley quinn of the joker van suicide squad en de batman films. Nog een idee is om je als je favoriete artiesten te verkleden. Verder zou je nog kostuums kunnen doen als koppels. Bijvoorbeeld Mario en Luigi of piraten of Romeinse koppels ook zou je nog batman en batgirl en superman en supergirl kunnen proberen en als laatste koppelkostuum zou je nog roodkapje en de wolf kunnen proberen. Meer populaire kostuums van de afgelopen jaren zijn the joker, Pennywise the dancing clown en Men in black is ook altijd een goed optie voor zowel kinderen als volwassenen. Verder zou je verkleed kunnen gaan als iets wat minder bekend is zoals patrick bateman of juist extreem bekend zoals Will Carlton and Jazz van the fresh prince of bell air. Ook zou je nog als johnny depps edward scissorhands kunnen gaan of als andere beroemde film karakters. Als je iets minder bekends wilt proberen, zou je verkleed kunnen gaan als een vriend en die vriend als jou.