Nederland is weer open! We mogen weer evenementen en feestjes bijwonen. Dit is natuurlijk geweldig nieuws, maar dit geldt niet voor iedereen. Niet iedereen geniet namelijk van feestjes, concerten en alle andere evenementen waar muziek wordt gedraaid. Maar geen zorgen, want in deze blog geven we een aantal tips waardoor ook slechthorenden genieten van feestjes! 

  1. Bereid je goed voor 

Om te beginnen is het ontzettend belangrijk dat je goed van huis gaat. Zorg er daarom voor dat je de dag voor het feest je batterij gehoorapparaat vervangt, zodat je zeker weet dat je gehoorapparaat niet uitvalt tijdens je favoriete nummers. Het zou namelijk ontzettend vervelend zijn als de batterijen op zo’n moment leeg raken. 

  1. Ga staan bij de plek met het meeste licht 

Donkere feestdagen zijn natuurlijk het gezelligst met een aantal kaarsjes, maar dit is helaas niet bevorderend voor het spraakafzien. Een lichte omgeving maakt het liplezen een stuk gemakkelijker en het bespaart een hoop energie. Dus ga je naar een feestje? Blijf dan staan op een plek waar het meeste licht te vinden is. 

  1. Geef de oren af en toe rust 

Het is noodzakelijk dat je om de zoveel tijd je oren even wat rust geeft. Zoek bijvoorbeeld de toiletten op of loop even naar de uitgang. Je kunt natuurlijk ook je vrienden vragen of ze wat willen drinken. Zo heb je een reden om even weg te lopen van de dansvloer en je oren wat rust te geven. 

  1. Drink genoeg water! 

Word je moe en begin je de luister focus te verliezen? Drink dan een flink glas water en adem tien keer diep in door je neus. Zet je voeten stevig op de grond en trek je schouders naar beneden. Zoek even een rustig plekje op, neem wat frisse lucht en maak een kleine wandeling. Je merkt al heel gauw dat je je weer beter voelt. 

  1. Geniet er gewoon van

Tot slot, geniet! Geniet van het samenzijn, zonder de verwachting aan jezelf of de verwachtingen aan anderen. Je hoeft echt niet alle gesprekken te volgen, je hoeft echt niet tot laat te blijven en je hoeft ook niet al je vrije dagen vol te plannen met feestjes. Geniet en focus gewoon op de contactmomenten die er wel zijn en ga niet forceren. Je zult zien dat je door alle energie die je bespaart door frustraties en angsten los te laten, een gezellige en ontspannen dag voor jezelf creëert.