Wat er ook op je planning staat, er is altijd een reden voor net dat stapje extra. Want wat is een borrel nu zonder diner? En hoeveel mooier kan je een feestje maken wanneer je eerst mooie uitnodiging verstuurt? Met deze tips maak je elk feestje tot een groot succes.

 

Stap 1: de uitnodigingen

 

Natuurlijk: je kan iedereen uitnodigen via een simpel telefonisch berichtje, maar voor nét dat beetje extra kan je natuurlijk beter gebruikmaken van de brievenbus. Ga voor een kleurrijk design, of juist voor een klassieke of minimalistische touch. Het is maar net welke sfeer je neer wilt zetten. Ook leuk: vermeld op deze uitnodiging meteen of er een dresscode is, en of er nog dieetwensen zijn die je beter niet over het hoofd kunt zien.

 

Stap 2: de drankjes en het diner

 

Druppelen de eerste reacties op je uitnodiging al binnen? Mooi, dan kan je een inventarisatie maken van de nodige hapjes en drankjes. Nu hoef je natuurlijk niet meteen te vragen wat iedereen precies gaat drinken – spontaniteit is altijd leuk, maar de dieetwensen zijn natuurlijk wel belangrijk. En daarvoor hoef je helemaal geen keukenprinses te zijn.

 

Een buffet cateraar maakt graag een fijn diner voor je klaar. Zelfs de afwas hoef je dan niet zelf te doen. De cateraar kan namelijk meteen het nodige servies leveren, en dat wordt dan door hetzelfde bedrijf weer afgewassen. Lekker duurzaam én stijlvol, want dan hoef je dus ook niet met plastic bordjes aan de slag. Maak je over het transport ook maar geen zorgen: je kan gewoon een buffet thuis laten bezorgen.

 

Stap 3: versieren!

 

Tijd om de slingers op te hangen. Dat hoeft natuurlijk niet zoals het gemiddelde kinderfeestje van groep 5 te worden. Kies bijvoorbeeld voor rustieke tinten en natuurlijke materialen. Linnen bijvoorbeeld, in zachte pastelkleuren. Lantaarns in de tuin zijn ook altijd een goed idee; ook als je in de winter binnen zit. Voor de extra sfeer kan je een fotohoek maken, zodat je na deze avond voldoende materiaal hebt om nog eens op het spektakel terug te kijken. Wil je echt groots uitpakken? Ga voor een polaroidcamera!

 

Stap 4: de juiste playlist selecteren

 

Wat is een feestje zonder muziek? Nu kan je natuurlijk meteen een dj bellen, maar met streamingsdiensten kun je er ook al een mooi feestje van maken. Het leukste is natuurlijk kom een playlist te maken waar ieders favorieten in zitten; die van al je gasten. En, om de buren te vriend te houden: meteen die van de buurvrouw. Tijd om te dansen!